HTML

CSÁ CSAJOK!

sdsadasdasdasd

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Törzsi Rítusok

2014.12.23. 17:40 Dirty Ho

Rengetegszer látom körbe dobálva a szociális kör- életstílus építése kifejezéseket, mint adott tanácsot, vagy mint magyarázatot adott cselekményekre. Amellett, hogy ezek a hangzatos kifejezések jobbára üresek, nem láttam sem egy step-by-step guide-ot, sem egy átfogó leírást arról, hogy HOGY IS NÉZ KI egy ilyen folyamat, mik az átívelő témái, s lépten-nyomon az a benyomás támad bennem, hogy sokan ezt valamiféle mechanikus procedúraként értelmezik, noha mi sem áll távolabb a valóságtól.

Hogy egy metaforával éljek, a fizikatanárunk dobta be hullámtan során azt a példát, amikor az ember a kiválasztottjával ül a Balaton partján, és ecseteli neki, hogy milyen szépek azok a pí-per-kettes hullámok...

Ha tudod a teóriát, akkor érted, hogy melyik hullám a pí-per-kettes. De neked a hullám kell, nem a képlet: ne mosd össze a kettőt.

Még az előszóhoz annyit, hogy egy év alatt a semmiből húztam fel egy hatvan-hetven fős, önjáró törzset, a nappalim a város leglepusztultabb csehója lett egy ideig, és nem csak engem, de a társaságom tagjait is sokszor már hírből felismerik. Mivel az én életformám jelentős mennyiségű alkohol nélkül nem ajánlott, igyekszem a levont tanulságokat, a dolgok képletét leírni, amiből aztán az, aki megérti, a saját életére is tudja majd alkalmazni.

Törzsek, nomádok, sárm és gravitáció


Minden emberi kapcsolat egy érzelmi függőséget takar, de nagyon ritka az az ember, akinek csak izolált elemekből álló kapcsolati hálója van. A kisebb közösségek, törzsek rendszerint egy közös nevezőn alapulnak, legyen az közös múlt (iskola), érdeklődés (tánckörök), közeg (munka), stb. A dolgok menetéhez hozzátartozik még az az ember, aki egy-egy ilyen közösség közepén áll, illetve a vele tartó mag, akik összetartják a csapatot, esetenként újakat hoznak be. Ezen törzsek között gyakori az átfedés, sok olyan "törzsfőnök" van, aki más társaságban csak odacsapódott arc, de a legtöbb ember nem szigorúan egy közösségben él csak.

Miért fontos ez nekünk?

Egy erős életet nagyon nehéz felépíteni mechanikusan, egyesével, hisz az ilyen egy-az-egyhez viszonyok rendkívüli erő- és időbefektetést igényelnek. Ha valaki törzset akar építeni, fel kell ismernie azt a fajta organikus folyamatot, ami a kialakulásnál jelen van, és azt kell szimulálnia.

A törzsfőnök minden esetben azért törzsfőnök, mert ő fekteti a legtöbb energiát a társaság összetartásába, vagy az ő révén alakult ki az a közös pont, ami miatt ezek az emberek összeragadtak. Nettó értéket ad, ezáltal válik azzá, amivé.

Nomádoknak hívjuk azokat, akik több körben mozognak, társaságról társaságra, miután 'lelegeltek' mindent. A klubok és szubkultúrák hősei, telepi ikonok ők. Öntörvényű életfelfogás, de mégsem a mentalitásban található a legnagyobb különbség köztük és a törzsi hierarchia csúcsán állók között.

Egyszerűen szólva: a törzsfőnöknek gravitációja van, a nomádnak sármja.

Gravitáció alatt azt az érzelmi függőséget értjük, ami egy embert valamilyen irányba húz. A mikroközösségek tagjait a mag (a törzsfő és belső köre) vonzása tartja meg, de egy külső, erős vonzás ugyanakkor kiszakíthatja őket (gondolj a srácra, aki eltűnik, miután kapcsolatba kerül: a csaja gravitációja számára! erősebb). Az erős gravitációt a proaktivitás, a szervezői kézség, egyszerűbben szólva a nyers húzóerő alkotja. Fontos még megjegyezni, hogy több ember gravitációja minden esetben sokkal erősebb, mint egyé: egy törzsben folyamatos az egyensúlyozás aközött, hogy a főnök húzza a közösséget, vagy a közösség húzza őt (erről bővebben később írok, de a megoldás egyszerű: egy erős mag számolatlan mennyiségű embert képes magával vonzani).

Ezzel szemben a sárm az, amit talán radar alattnak lehetne nevezni, bár az általam ismert legjobb nomádok egyáltalán nem diszkrét emberek. Másfajta skillset kell hozzá, jó szociális intelligencia, fokozatosság és türelem. Egy nomád estéje úgy kezdődik, hogy végigtárcsázza a telefonkönyvet, és a legkézenfekvőbb társasághoz csapódik, nem konfrontálódik a törzsfővel, de a közegen belül a saját 'célpontjait' magához tudja húzni. Ha a metaforánál akarunk maradni, akkor a nomád az, akit befogad egy törzs ideiglenesen, az meg az éjszaka leple alatt a hierarchia peremét végigdugja. Semmi erkölcsi kivetni való nincs ebben, csupán működik a ki nem mondott egyezmény a vendégszeretetről... (:

"Pick up" szempontjából egy a lényeges: sem a jó törzsfőnök, sem a jó nomád nem géjmel. Az általuk kimondatlanul lefektetett szabályoknak, és annak köszönhetően, hogy mindkettejük számára a szex az a fogmosás jelentőségével és súlyával rendelkezik, nincs rá szükség. Kiválasztanak, majd a logisztikai problémákat megoldva véghezviszik akaratukat.

Rudie can't fail: Képességek, első lépések

Felesleges lenne leírni, hogy milyen tulajdonságok kellenek a fenti kettő életformához. Egyrészt azért, mert az írást elolvasni egy dolog, az élményt átélni pedig teljesen más, és csak az utóbbiból lehet tanulni. Másrészről nem választásról van szó: a nagybetűs Vagány egyszerre kiváló nomád és a saját törzsének főnöke. Genghis Khani hódító.

Mindenesetre egy biztos: ahhoz, hogy valaki az előnyöket élvezze, fel kell készülnie az ezekkel a szerepekkel járó felelősség felvállalására. Nem viccelek, amikor azt mondom, hogy olyan szinten fog pörögni feletted a szar, hogy néha azt is megbánod, hogy valaha felmentél az internetre, de ezek azok a próbatételek, amik a sikert faragják.

Mindig, minden ponton tudnod kell uralkodnod az érzelmeid felett, szükség esetén félretenni őket, hogy józanul cselekedj, különben csúnyán kibaszol magaddal. A legelején tanuld meg figyelmen kívül hagyni az érzéseidet: bármilyen szituáció is merül fel, ami kizökkenthetne, tudd, hogy ember vagy, és képes vagy ezt lenyelni, majd egy mosollyal ignorálni. Ez a vasbeton valóság kulcsa, nem pedig több ezer oldal self-help maszlag ígért ezoterikus titka! Nem kell reagálnod SEMMIRE, ha nem akarsz, mert SENKI sem kérheti rajtad számon.

Egyelőre ennyit az elméletről, nézzük, miből élünk.

Önálló törzs nem lesz a semmiből, de olyan sincs, hogy valakinek nulla emberi tőkéje legyen. Egy önálló entitás felállítása azzal kezdődik, hogy a különböző kapcsolataimat összeterelem egy helyre, egy közös tevékenység érdekében. Ezek az elemek jöhetnek a legkülönbözőbb helyekről, édesmindegy: az én törzsem felét régi internetes cimborák alkották az elején.

A lényeg az, hogy mivel ezek az emberek rajtad keresztül fogják megismerni egymást, hozzád fogják kötni a közösségi élményt. Fontos, hogy mindegyikük viselkedéséért Te vállalod a felelősséget, neked kell ügyelned arra, hogy ezek mindig pozitív hatásúak, emlékezetesek legyenek, és nem a felmerülő gázok miatt.

Ilyenből kell sok. Hetente négy, mindegy. Több ember rotálásával, előbb-utóbb lesz egy képlékeny alap társaság, akiket te mozgatsz, de már nem csak hozzád, hanem egymáshoz is lesz közük. Jegyezd meg, ez a csapat, mint minden mikroközösség, hallgatólagosan meg fog egyezni egy szabályrendszerben arról, hogy mi és mi nem megengedett viselkedés, ezt pedig te befolyásolod a legjobban, a terv, a helyszínek és az emberek megválasztásával, az interakció terelésével. Tégy belátásod szerint, minálunk a harmadik összeverődés magasságában két lányt megdugtak, ami elég erős alaphangot adott (a csajokat bent tartottuk a társaságban, és ártatlan élcelődésen kívül nem cseszegettük őket: a szex csak fogmosás).

Időkeretet ehhez nem tudok adni, mert a személyes képességedtől, kitartásodtól és az egész folyamat intenzitásától függ. Ökölszabály szerint legyél türelmes, és akkor nem fog frusztrálni az eredmények vélt hiánya (mert lesznek eredmények, csak nem azok, amikre számítasz). Gyakorold szépen az emberek menedzselését, élvezd ki a közös kreatív energiákat, és gondolkodj két lépéssel előre, alkoss olyan dolgokat, amik a közösségi kohéziót, az összetartozás élményét erősítik. Sosem kell kiemelned, hogy te vagy a vezető, hisz ez kimondatlanul is egyértelmű lesz.

A nomád ezzel szemben egy radikálisan más megközelítést alkalmaz, ami sokkal közelebb áll a klasszikus PUA megoldásokhoz. A maga módján kemény rutinja van, megalkotja a saját életterét, és ragaszkodik hozzá. Egy adott szórakozóhelyen mindig ugyanakkor van ott, ismeri a staffot, így azt az illúziót kelti, hogy ismer mindenkit, és őt is az az érzés járja át, hogy olyan, mintha otthon lenne. Előre is tervez, szorgosan gyűjti a telefonszámokat, és alkalom adtán egy másik társasághoz csapódik, ahol a legjobb esélyeit használja ki. Teljesen átlagos dolgok módszeres ismétlése átlagon felüli eredményekhez vezet: pl. amikor a West nevű bűvész nyaranta előjön a barlangjából, és ahhoz a társasághoz ül le a gödörnél, ahol te is vagy, akkor akár pakolhatsz is. (:

Értelemszerűen aki egyszerre akar nomád és törzsfőnök lenni (hisz az organikus, stabil növekedés kulcsa a vérfrissítés, amit a leghatásosabban a két szerep ötvözésével lehet elérni), annak rengeteg időre és energiára lesz szüksége, nem beszélve az elhivatottságról, mert anélkül semmit sem ér az egész.

Folyt. köv. igény szerint.

 

Írta - Renton

Szólj hozzá!

Címkék: renton pua szocialis kör szockör

A bejegyzés trackback címe:

https://csacsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr867007033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása